Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с ром, шоколад и козунак

Торта с ром, шоколад и козунак

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. домашен козунак с локум
400 мл. прясно мляко
150 мл. вода
1/2 пакетче нишесте ванилия
4 с.л захар
2 с.л ром
1/2 ч.ч прясно мляко
40 г. бял шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с ром, шоколад и козунак

Слагаме прясното мляко - 400 мл. и 100 мл. вода на котлона да се сварят в малка тенджера. Подслаждаме с 4 с.л захар или според вкуса си. Разтваряме 1/2 пакетче ванилия нишесте в 50 мл. вода и разбъркваме. Нарязваме домашен козунак с пълнеж от бял локум на тънки филии. След като е готово млякото към края на варенето слагаме разтвореното нишесте във водата на тънка струйка. Разбъркваме енергично. Като се сгъсти го дърпаме. От крема на дъното на малка йена слагаме малко и разстиламе. Отгоре нареждаме първия слой козунак. В чаша си наливаме до 1/2 прясно мляко с 2 с.л ром и разбъркваме. Със супена лъжица върху наредените филии от козунака нанасяме леко да се напои. Редим следващ ред от крема. Пак редим от филиите козунак. Козунакът е добре да е поизсъхнал. Със супена лъжеца пак поливаме върху козунака със сместа от прясното мляко и рома. Най - накрая нанасяме пак ред крем. Слагаме тортичката на студено за кратко. Като стегне тортата и изстине настъргваме бял шоколад с помощта на ренде. Оставяме да си поеме от крема и ароматите и на следващия ден я режем на квадрати с остър нож. Сервираме в малки чинии.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с ром, шоколад и козунак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама