Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с мус кафе
Торта с мус кафе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата (необходими са ни два блата, така че продуктите са х2):
5 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
брашно - до нужната гъстота
за муса:
200 гр. натурален шоколад
200 мл течна сметана
80 мл горещо кафе
80 гр. захар
1 ч.л. ром
2 с.л. масло
1 желатин + 2 с.л. вода
за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия
Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота.
В тава с 26 см диаметър слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат.
Приготвяме муса по следния начин: Загряваме в съд на водна баня маслото и добавяме натрошения шоколад. Разбъркваме, докато се хомогенизира и при непрекъснато бъркане добавяме горещото кафе с разтворената в него захар. Сваляме готовата смес от котлона и оставяме да се охлади. След това добавяме рома. Отделно разбиваме на твърд сняг течната сметана. Постепенно я добавяме към изстиналата шоколадова смес.
Сипваме желатина в 2 с.л. вода и оставяме да набъбне. След това на котлона и на водна баня го разтопяваме. Оставяме го 1-2 мин. да изстине и на тънка струйка го сипваме при муса, докато бъркаме с миксера.
Двата блата се разрязват на по още два - получават се общо 4 тънки блата. Сиропираме първия блат, мажем го с част от муса и отново блат и мус, до изчерпване на количествата. Украсата е по желание. Престоява в хладилник една нощ.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с мус кафе
От форум:
От друг сайт: