Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с мус кафе

Торта с мус кафе

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата (необходими са ни два блата, така че продуктите са х2):
5 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
брашно - до нужната гъстота

за муса:
200 гр. натурален шоколад
200 мл течна сметана
80 мл горещо кафе
80 гр. захар
1 ч.л. ром
2 с.л. масло
1 желатин + 2 с.л. вода

за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с мус кафе

Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота.

В тава с 26 см диаметър слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат.

Приготвяме муса по следния начин: Загряваме в съд на водна баня маслото и добавяме натрошения шоколад. Разбъркваме, докато се хомогенизира и при непрекъснато бъркане добавяме горещото кафе с разтворената в него захар. Сваляме готовата смес от котлона и оставяме да се охлади. След това добавяме рома. Отделно разбиваме на твърд сняг течната сметана. Постепенно я добавяме към изстиналата шоколадова смес.

Сипваме желатина в 2 с.л. вода и оставяме да набъбне. След това на котлона и на водна баня го разтопяваме. Оставяме го 1-2 мин. да изстине и на тънка струйка го сипваме при муса, докато бъркаме с миксера.

Двата блата се разрязват на по още два - получават се общо 4 тънки блата. Сиропираме първия блат, мажем го с част от муса и отново блат и мус, до изчерпване на количествата. Украсата е по желание. Престоява в хладилник една нощ.


Продукти: яйца, захар, ванилия, бакпулвер, брашно, шоколад, сметана, кафе, ром, красе масло, желатин, вода

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта "Мока" с бишкоти
Шоколадова бишкотена торта с кафе
Торта `Феререо роше`
Торта `Шоколадов мус`

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с мус кафе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама