Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с яйчен крем
Торта с яйчен крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
8 яйца
1 ч.ч и половина захар
1 бакпулвер
1 ч.ч и половина брашно
за крема:
5 яйца
8 с.л.брашно
1 л.прясно мляко
2 ч.ч захар
1/2 п.масло
смлени орехи и шоколад за украса
От посочените продукти по-горе се разбива пандишпанов блат, сместа се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече на 200 градуса.
След като се опече блатът се оставя да изстине, вади се от тавата и се разрязва на две половини. Едната част се поставя в тава и се намазва с част от приготвения крем, объркан с орехи. Покрива се с другата част на блата и с останалия крем. Отгоре се посипва със смлените орехи и настърган шоколад.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с яйчен крем
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова