Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с яйчен крем

Торта с яйчен крем

Разпечатай

от готварската книга на Пеци Стоилова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
8 яйца
1 ч.ч и половина захар
1 бакпулвер
1 ч.ч и половина брашно

за крема:

5 яйца
8 с.л.брашно
1 л.прясно мляко
2 ч.ч захар
1/2 п.масло

смлени орехи и шоколад за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с яйчен крем

От посочените продукти по-горе се разбива пандишпанов блат, сместа се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече на 200 градуса.

След като се опече блатът се оставя да изстине, вади се от тавата и се разрязва на две половини. Едната част се поставя в тава и се намазва с част от приготвения крем, объркан с орехи. Покрива се с другата част на блата и с останалия крем. Отгоре се посипва със смлените орехи и настърган шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Октомври 2013
Илияна Димова
Много е вкусна !



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с яйчен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама