Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с яйчен крем
Торта с яйчен крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
8 яйца
1 ч.ч и половина захар
1 бакпулвер
1 ч.ч и половина брашно
за крема:
5 яйца
8 с.л.брашно
1 л.прясно мляко
2 ч.ч захар
1/2 п.масло
смлени орехи и шоколад за украса
От посочените продукти по-горе се разбива пандишпанов блат, сместа се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече на 200 градуса.
След като се опече блатът се оставя да изстине, вади се от тавата и се разрязва на две половини. Едната част се поставя в тава и се намазва с част от приготвения крем, объркан с орехи. Покрива се с другата част на блата и с останалия крем. Отгоре се посипва със смлените орехи и настърган шоколад.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта с яйчен крем
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова