www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Пеци Стоилова на 01 Септември 2013

Торта с яйчен крем

Необходими продукти
за блатовете:
8 яйца
1 ч.ч и половина захар
1 бакпулвер
1 ч.ч и половина брашно

за крема:

5 яйца
8 с.л.брашно
1 л.прясно мляко
2 ч.ч захар
1/2 п.масло

смлени орехи и шоколад за украса

От посочените продукти по-горе се разбива пандишпанов блат, сместа се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече на 200 градуса.

След като се опече блатът се оставя да изстине, вади се от тавата и се разрязва на две половини. Едната част се поставя в тава и се намазва с част от приготвения крем, объркан с орехи. Покрива се с другата част на блата и с останалия крем. Отгоре се посипва със смлените орехи и настърган шоколад.