Публикувана от Пеци Стоилова на 01 Септември 2013
![]() | Необходими продукти за блатовете: 8 яйца 1 ч.ч и половина захар 1 бакпулвер 1 ч.ч и половина брашно за крема: 5 яйца 8 с.л.брашно 1 л.прясно мляко 2 ч.ч захар 1/2 п.масло смлени орехи и шоколад за украса |
От посочените продукти по-горе се разбива пандишпанов блат, сместа се изсипва в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече на 200 градуса. След като се опече блатът се оставя да изстине, вади се от тавата и се разрязва на две половини. Едната част се поставя в тава и се намазва с част от приготвения крем, объркан с орехи. Покрива се с другата част на блата и с останалия крем. Отгоре се посипва със смлените орехи и настърган шоколад. |