Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с дъх на любов

Торта с дъх на любов

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
8 яйца
20 с.л.захар
20 с.л.брашно
2 бр.бакпулвера
2 бр.ванилия

за крема:

100 мл. сладкарска сметана
1 с.л. инстантно кафе
1 бр.есенция коняк на 1 с.л.настъргана портокалова кора
1-2 портокала, обелени и нарязани на малки кубчета

за сиропа:
1,1/2 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.мед
2 ч.ч.вода

за глазурата:

малинов сироп

за украса:

200 мл.сладкарска сметана
1 портокал, обелен и нарязан на филийки
шоколадов топинг
20 гр.шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта с дъх на любов

От продуктите за блатовете се изпичат 2 блата, като яйцата се разбиват много хубаво и тогава малко по малко се прибавя захарта. Добавя се ванилената захар и брашното с бакпулвера. Блатовете се пекат във форма сърце или след изпичане в правоъгълна тава се изрязват във формата на сърце.

Сиропират се блатовете и долният блат се намазва с крема и се поръсва с нарязания портокал. Отгоре се поставя вторият блат и върху него се намазва хубаво малинов сироп. Украсяваме тортата с разбита сладкарска сметана и тънки филийки портокал а отгоре шоколадов топинг и настърган шоколад за завършек на насладата.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Супер е!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта с дъх на любов


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама