Публикувана от Nikolai Lukov на 23 Февруари 2013
![]() | Необходими продукти за блатовете: 8 яйца 20 с.л.захар 20 с.л.брашно 2 бр.бакпулвера 2 бр.ванилия за крема: 100 мл. сладкарска сметана 1 с.л. инстантно кафе 1 бр.есенция коняк на 1 с.л.настъргана портокалова кора 1-2 портокала, обелени и нарязани на малки кубчета за сиропа: 1,1/2 ч.ч.захар 1/2 ч.ч.мед 2 ч.ч.вода за глазурата: малинов сироп за украса: 200 мл.сладкарска сметана 1 портокал, обелен и нарязан на филийки шоколадов топинг 20 гр.шоколад |
От продуктите за блатовете се изпичат 2 блата, като яйцата се разбиват много хубаво и тогава малко по малко се прибавя захарта. Добавя се ванилената захар и брашното с бакпулвера. Блатовете се пекат във форма сърце или след изпичане в правоъгълна тава се изрязват във формата на сърце. Сиропират се блатовете и долният блат се намазва с крема и се поръсва с нарязания портокал. Отгоре се поставя вторият блат и върху него се намазва хубаво малинов сироп. Украсяваме тортата с разбита сладкарска сметана и тънки филийки портокал а отгоре шоколадов топинг и настърган шоколад за завършек на насладата. |