Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Рафаело

Торта Рафаело

Разпечатай

от готварската книга на Александра Иванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

320 г бисквити с масло
1-2 капачки ром (по желание)
прясно мляко за напояване

за крема:
125 г краве масло (меко)
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини

за декорация:
150-180 г кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта Рафаело

За да приготвите крема разтопете маслото на водна баня и го охладете. Разтопете на водна баня и белия шоколад, охладете го и го смесете с разтопеното масло. Добавете с лъжица (на части) заквасената сметана и разбъркайте добре. Настържете лимоновата кора и я добавете заедно с ванилията и кокосовите стърготини. Накрая разбийте на сняг сметаната, добавете я към крема и разбъркайте внимателно с шпатула. Не използвайте миксер.

Намажете дъното на формата с част от готовия крем. Топнете бисквитите в прясното мляко и ги подредете плътно една до друга на дъното на формата, след което ги напръскайте с ром.  Нанесете пласт крем, после отново ред натопени в мляко бисквити, поръсени с ром. Следва отново пласт крем и напоени бисквити с мляко и ром, като накрая се завършва с крем. Заравнете крема отгоре и приберете тортата за една нощ, в хладилник, за да стегне. Кремът стяга много добре. На сутринта прекарайте леко мокър, топъл нож по ръба на формата за торта (ринга) и след това я отстранете. Ако е необходимо заравнете с нож.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта Рафаело


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама