Публикувана от Александра Иванова на 14 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 320 г бисквити с масло 1-2 капачки ром (по желание) прясно мляко за напояване за крема: 125 г краве масло (меко) 200 г бял шоколад 400 г заквасена сметана 200 мл сладкарска сметана кората от 1/2 лимон 1 ванилия 100 г кокосови стърготини за декорация: 150-180 г кокосови стърготини |
За да приготвите крема разтопете маслото на водна баня и го охладете. Разтопете на водна баня и белия шоколад, охладете го и го смесете с разтопеното масло. Добавете с лъжица (на части) заквасената сметана и разбъркайте добре. Настържете лимоновата кора и я добавете заедно с ванилията и кокосовите стърготини. Накрая разбийте на сняг сметаната, добавете я към крема и разбъркайте внимателно с шпатула. Не използвайте миксер. Намажете дъното на формата с част от готовия крем. Топнете бисквитите в прясното мляко и ги подредете плътно една до друга на дъното на формата, след което ги напръскайте с ром. Нанесете пласт крем, после отново ред натопени в мляко бисквити, поръсени с ром. Следва отново пласт крем и напоени бисквити с мляко и ром, като накрая се завършва с крем. Заравнете крема отгоре и приберете тортата за една нощ, в хладилник, за да стегне. Кремът стяга много добре. На сутринта прекарайте леко мокър, топъл нож по ръба на формата за торта (ринга) и след това я отстранете. Ако е необходимо заравнете с нож. |