Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта - паста
Торта - паста

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
1 бакпулвер
1 к.ч. прясно мляко
1 к.ч. олио
12 с.л. захар
12 с.л. брашно
2 с.л. какао
за крема:
1 нишесте ванилия
500 мл. прясно мляко
100 гр. течен шоколад
5 с.л. захар
В купа се смесват продуктите за блата, без какаото . Разбърква се всичко добре и след това сместа се разделя на 2. Бялата смес се слага да се пече. А в другата част от сместа се добавя какаото, разбърква се добре. След като се изпече първият блат, се вади, и след това се слага да се изпече какаовият блат. В тенджерка се слага млякото да заври и се добавя размитото нишесте със захарта. Бърка се докато се сгъсти. След това се намазва хубаво белият блат с крема. Слага се какаовия блат. Към останалия крем се добавя течният шоколад и се разбърква добре. С тази смес се намазва отгоре какаовият блат. Оставя се да изстине и се поднася.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Торта - паста
От форум:
От друг сайт:
Елена Пенчева