Публикувана от Надя Недева на 12 Февруари 2012
![]() | Необходими продукти за блата: 4 яйца 1 бакпулвер 1 к.ч. прясно мляко 1 к.ч. олио 12 с.л. захар 12 с.л. брашно 2 с.л. какао за крема: 1 нишесте ванилия 500 мл. прясно мляко 100 гр. течен шоколад 5 с.л. захар |
В купа се смесват продуктите за блата, без какаото . Разбърква се всичко добре и след това сместа се разделя на 2. Бялата смес се слага да се пече. А в другата част от сместа се добавя какаото, разбърква се добре. След като се изпече първият блат, се вади, и след това се слага да се изпече какаовият блат. В тенджерка се слага млякото да заври и се добавя размитото нишесте със захарта. Бърка се докато се сгъсти. След това се намазва хубаво белият блат с крема. Слага се какаовия блат. Към останалия крем се добавя течният шоколад и се разбърква добре. С тази смес се намазва отгоре какаовият блат. Оставя се да изстине и се поднася. |