www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 12 Февруари 2012

Торта - паста

Необходими продукти
за блата:
4 яйца
1 бакпулвер
1 к.ч. прясно мляко
1 к.ч. олио
12 с.л. захар
12 с.л. брашно
2 с.л. какао

за крема:

1 нишесте ванилия
500 мл. прясно мляко
100 гр. течен шоколад
5 с.л. захар

В купа се смесват продуктите за блата, без какаото . Разбърква се всичко добре и след това сместа се разделя на 2. Бялата смес се слага да се пече. А в другата част от сместа се добавя какаото, разбърква се добре. След като се изпече първият блат, се вади, и след това се слага да се изпече какаовият блат. В тенджерка се слага млякото да заври и се добавя размитото нишесте със захарта. Бърка се докато се сгъсти. След това се намазва хубаво белият блат с крема. Слага се какаовия блат. Към останалия крем се добавя течният шоколад и се разбърква добре. С тази смес се намазва отгоре какаовият блат. Оставя се да изстине и се поднася.