Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта от рула с крем и банани

Торта от рула с крем и банани

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 бр.банани
2 бр.рула готови
1 л. и 100 мл. прясно мляко
6 с.л.брашно тип 500
3 бр.желатин
200 гр.масло
12 с.л.пудра захар
400 мл сладкарска сметана
80 гр.пудинг ягода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта от рула с крем и банани

Нарежете рулото на парчета и ги наредете на дъното и по стените на тортена форма (откопчаваща се), като първо обвиете стените с хартия за печене. 600 мл мляко се слага да заври. В отделна купа се смесват брашното и пудинга с 400 мл мляко. Сипва се във врящото мляко, като се бърка непрекъснато. Варете няколко минути и поместете от котлона.

Разбийте маслото с пудрата захар (10 с.л.) хубаво и го прибавете лъжица по лъжица към вече изстиналия крем. Накиснете двата желатина в студена вода, а после ги разтворете на водна баня. Прибавете го към крема и разбъркайте. Половината изсипете върху рулата, наредете целите банани и изсипете останалия крем.

Накиснете и третия желатин в малко вода. Разтворете го и разбъркайте със 100 мл прясно мляко. Разбийте охладената сметана с пудрата захар (2 с.л.) и добавете желатина. Разбийте хубаво и изсипете върху крема. Оставете за една нощ в хладилника. Украсете по желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар04 Май 2013
cvetelina ivanova
Наистина изглежда много красива
Красива торта!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта от рула с крем и банани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама