Публикувана от Добринка Петкова на 15 Април 2013
![]() | Необходими продукти 6 бр.банани 2 бр.рула готови 1 л. и 100 мл. прясно мляко 6 с.л.брашно тип 500 3 бр.желатин 200 гр.масло 12 с.л.пудра захар 400 мл сладкарска сметана 80 гр.пудинг ягода |
Нарежете рулото на парчета и ги наредете на дъното и по стените на тортена форма (откопчаваща се), като първо обвиете стените с хартия за печене. 600 мл мляко се слага да заври. В отделна купа се смесват брашното и пудинга с 400 мл мляко. Сипва се във врящото мляко, като се бърка непрекъснато. Варете няколко минути и поместете от котлона. Разбийте маслото с пудрата захар (10 с.л.) хубаво и го прибавете лъжица по лъжица към вече изстиналия крем. Накиснете двата желатина в студена вода, а после ги разтворете на водна баня. Прибавете го към крема и разбъркайте. Половината изсипете върху рулата, наредете целите банани и изсипете останалия крем. Накиснете и третия желатин в малко вода. Разтворете го и разбъркайте със 100 мл прясно мляко. Разбийте охладената сметана с пудрата захар (2 с.л.) и добавете желатина. Разбийте хубаво и изсипете върху крема. Оставете за една нощ в хладилника. Украсете по желание. |