Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта от готови блатове с домашно приготвена шоколадова глазура и сметана

Торта от готови блатове с домашно приготвена шоколадова глазура и сметана

Разпечатай

от готварската книга на Деяна Илиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 готови блата
1 пакетче чаени бисквити

сироп за блатовете:
3 ч.ч и 1/2 вода
10 с.л захар

за шоколадовата глазура:
9 с.л какао
5 с.л кисело мляко
6 с.л маргарин
1 ч.ч и 1/2 захар

за сметаната:
4 белтъка
1 ч.ч захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта от готови блатове с домашно приготвена шоколадова глазура и сметана

Трите блата се набучват с вилица, за да могат да се сиропират добре. В дълбок съд се сипват 3 ч.ч и 1/2 вода и 10 с.л захар и се слагат на котлона, като се бърка непрекъснато докато се разтопи захарта. След това се сиропира добре първият блат, след което се приготвя шоколадовата глазура по-следния начин:

В дълбок тиган се слагат 9 с.л какао, 5 с.л кисело мляко, 6 с.л маргарин,1ч.ч и 1/2 захар. Когато се разтопи маргарина и захарта и се сгъсти шоколада се сваля от котлона и се настъргват бисквитите с помощта на стъргало. След това се намазва първият сиропиран блат, поставя се и втория и той се сиропира и намазва с глазурата. По същия начин и третия блат. След това разбивате в емайлиран съд 4 белтъка с 1 ч.ч захар до получаването им на сняг, много е важно да разбивате с миксер белтъците и още по-важно да се разбиват в една посока, по посока на часовниковата страна. С получената сметана украсявате тортата с помощта на шприц по свое желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта от готови блатове с домашно приготвена шоколадова глазура и сметана


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама