Публикувана от Деяна Илиева на 20 Март 2013
![]() | Необходими продукти 3 готови блата 1 пакетче чаени бисквити сироп за блатовете: 3 ч.ч и 1/2 вода 10 с.л захар за шоколадовата глазура: 9 с.л какао 5 с.л кисело мляко 6 с.л маргарин 1 ч.ч и 1/2 захар за сметаната: 4 белтъка 1 ч.ч захар |
Трите блата се набучват с вилица, за да могат да се сиропират добре. В дълбок съд се сипват 3 ч.ч и 1/2 вода и 10 с.л захар и се слагат на котлона, като се бърка непрекъснато докато се разтопи захарта. След това се сиропира добре първият блат, след което се приготвя шоколадовата глазура по-следния начин: В дълбок тиган се слагат 9 с.л какао, 5 с.л кисело мляко, 6 с.л маргарин,1ч.ч и 1/2 захар. Когато се разтопи маргарина и захарта и се сгъсти шоколада се сваля от котлона и се настъргват бисквитите с помощта на стъргало. След това се намазва първият сиропиран блат, поставя се и втория и той се сиропира и намазва с глазурата. По същия начин и третия блат. След това разбивате в емайлиран съд 4 белтъка с 1 ч.ч захар до получаването им на сняг, много е важно да разбивате с миксер белтъците и още по-важно да се разбиват в една посока, по посока на часовниковата страна. С получената сметана украсявате тортата с помощта на шприц по свое желание. |