Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Лавина`

Торта `Лавина`

Разпечатай

от готварската книга на Даниела Иванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л л.сода
300 гр брашно
1 ванилия
1 бакпулвер
какао за втория блат

за глазурата:
1 ч.ч прясно мляко
2 суп.л. захар
1 с.л. брашно
100 гр масло или маргарин
100 гр пудра захар

за топчетата:

1 яйце
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л хл.сода
захарен сироп от 2 ч.ч захар и 2 ч.ч вода

за крема:
100 гр масло (маргарин)
1 пак. обикновени бисквити

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Лавина`

Най-напред приготвяме топченцата. С посочените продукти замесваме тесто, от което се оформят топченца. Те се изпържват до златисто, след което престояват в захарния сироп около 2-3 часа (колкото повече, толокова по - добре). След това приготвяме блатовете. Смесваме всичките продукти, като към сместа за втория блат добавяме какаото. Печем в загрята фурна до готовност.

За глазурата приготвяме маслено-млечен крем. Разбиваме маслото с пудрата захар. Отделно сваряваме млякото със захарта и брашното, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и бъркаме докато изстине, след което прибавяме лъжица по лъжица към маслото с пудрата захар.

Накрая приготвяме крема за слепването на блатовете. Обикновените бисквити се натрошават и се размесват с маслото. След като сме готови, поставяме белия блат, слагаме крема и другия блат. Нареждаме топченцата и оформяме отсрани с маслено бисквитения крем. Отгоре заливаме с млечно-масления крем. Украсяваме с шоколад и карамел.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Лавина`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама