Публикувана от Даниела Иванова на 19 Май 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 2 яйца 1 ч.ч кисело мляко 1 ч.л л.сода 300 гр брашно 1 ванилия 1 бакпулвер какао за втория блат за глазурата: 1 ч.ч прясно мляко 2 суп.л. захар 1 с.л. брашно 100 гр масло или маргарин 100 гр пудра захар за топчетата: 1 яйце 1 ч.ч захар 1 ч.ч кисело мляко 1 ч.л хл.сода захарен сироп от 2 ч.ч захар и 2 ч.ч вода за крема: 100 гр масло (маргарин) 1 пак. обикновени бисквити |
Най-напред приготвяме топченцата. С посочените продукти замесваме тесто, от което се оформят топченца. Те се изпържват до златисто, след което престояват в захарния сироп около 2-3 часа (колкото повече, толокова по - добре). След това приготвяме блатовете. Смесваме всичките продукти, като към сместа за втория блат добавяме какаото. Печем в загрята фурна до готовност. За глазурата приготвяме маслено-млечен крем. Разбиваме маслото с пудрата захар. Отделно сваряваме млякото със захарта и брашното, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и бъркаме докато изстине, след което прибавяме лъжица по лъжица към маслото с пудрата захар. Накрая приготвяме крема за слепването на блатовете. Обикновените бисквити се натрошават и се размесват с маслото. След като сме готови, поставяме белия блат, слагаме крема и другия блат. Нареждаме топченцата и оформяме отсрани с маслено бисквитения крем. Отгоре заливаме с млечно-масления крем. Украсяваме с шоколад и карамел. |