Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта "Къртичина"

Торта "Къртичина"

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
1 ч.ч. брашно
4 яйца
75 грама какао на прах
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
есенция ром
100 грама масло

за крема:
3 банана
200 грама заквасена сметана
200 грама рикота
1 ч.ч захар
50 грама шоколадови пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта "Къртичина"

Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло.

Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се вади и се оставя да изстине. С лъжица се издълбава внимателно и в средата се слагат бананите, нарязани по дължина.

Разбиваме сметаната, рикотата, захарта и шоколадовите пръчици. С получения крем намазваме тортата, като и придаваме заоблена форма. Отгоре поръсваме с наситнените парченца от блата /ако е необходимо притискаме леко/. Къртицата правим от парченца блат, смесени със смлени орехи и малко кисело мляко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Септември 2012
Диана Димитрова
Наистина прилича на къртица :) Браво!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта "Къртичина"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама