Публикувана от Шери Курт на 22 Септември 2012
![]() | Необходими продукти за блата: 1 ч.ч. брашно 4 яйца 75 грама какао на прах 1/2 ч.ч. кафява захар 1/2 ч.ч. обикновена захар есенция ром 100 грама масло за крема: 3 банана 200 грама заквасена сметана 200 грама рикота 1 ч.ч захар 50 грама шоколадови пръчици |
Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло. Сместа се пече в предварително намазнена тавичка на 200 градуса. Готовият блат се вади и се оставя да изстине. С лъжица се издълбава внимателно и в средата се слагат бананите, нарязани по дължина. Разбиваме сметаната, рикотата, захарта и шоколадовите пръчици. С получения крем намазваме тортата, като и придаваме заоблена форма. Отгоре поръсваме с наситнените парченца от блата /ако е необходимо притискаме леко/. Къртицата правим от парченца блат, смесени със смлени орехи и малко кисело мляко. |