Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Кралско сърце`

Торта `Кралско сърце`

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
5 яйца
150 гр. захар
3 с.л. мед
5 гр. бакпулвер
1 ч,л, джинджифил
1 п. ванилия
200 гр. брашно
1 с.л. лимонов сок

за крема:
1 пакет крем на "Йоткер"
400 мл. прясно мляко
400 мл. течна сладкарска сметана
250 гр. заквасена сметана
100 гр. захаросан ананас
синя безвредна боя

за сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Кралско сърце`

Разбийте белтъците със захарта и лимоновия сок. Разбийте жълтъците със меда. Смесете и добавете брашното, джинджифила, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте до гладка хомогенна смес. Изсипете в загрята и намаслена форма - сърце. Изпечете блата. Оставете го да изстине и го разрежете на две.

Сирипирайте блатовете, като сварите захарен сироп от 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Разбийте крема на "Йоткер" по указания на пакета начин. Слепете блатовете с този крем, като добавите и нарязаните на дребно парченца ананас.

Разбийте течната сметана с миксер на високи обороти, добавете и заквасената и бийте до получаване на гъст крем. Оцветете със синя безвредна боя и намажете цялата торта.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Кралско сърце`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама