Публикувана от Веселина Константинова на 25 Януари 2015
![]() | Необходими продукти за блата: 5 яйца 150 гр. захар 3 с.л. мед 5 гр. бакпулвер 1 ч,л, джинджифил 1 п. ванилия 200 гр. брашно 1 с.л. лимонов сок за крема: 1 пакет крем на "Йоткер" 400 мл. прясно мляко 400 мл. течна сладкарска сметана 250 гр. заквасена сметана 100 гр. захаросан ананас синя безвредна боя за сиропа: 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. вода |
Разбийте белтъците със захарта и лимоновия сок. Разбийте жълтъците със меда. Смесете и добавете брашното, джинджифила, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте до гладка хомогенна смес. Изсипете в загрята и намаслена форма - сърце. Изпечете блата. Оставете го да изстине и го разрежете на две. Сирипирайте блатовете, като сварите захарен сироп от 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Разбийте крема на "Йоткер" по указания на пакета начин. Слепете блатовете с този крем, като добавите и нарязаните на дребно парченца ананас. Разбийте течната сметана с миксер на високи обороти, добавете и заквасената и бийте до получаване на гъст крем. Оцветете със синя безвредна боя и намажете цялата торта. |