www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 25 Януари 2015

Торта `Кралско сърце`

Необходими продукти
за блата:
5 яйца
150 гр. захар
3 с.л. мед
5 гр. бакпулвер
1 ч,л, джинджифил
1 п. ванилия
200 гр. брашно
1 с.л. лимонов сок

за крема:
1 пакет крем на "Йоткер"
400 мл. прясно мляко
400 мл. течна сладкарска сметана
250 гр. заквасена сметана
100 гр. захаросан ананас
синя безвредна боя

за сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

Разбийте белтъците със захарта и лимоновия сок. Разбийте жълтъците със меда. Смесете и добавете брашното, джинджифила, ванилията и бакпулвера. Разбъркайте до гладка хомогенна смес. Изсипете в загрята и намаслена форма - сърце. Изпечете блата. Оставете го да изстине и го разрежете на две.

Сирипирайте блатовете, като сварите захарен сироп от 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Разбийте крема на "Йоткер" по указания на пакета начин. Слепете блатовете с този крем, като добавите и нарязаните на дребно парченца ананас.

Разбийте течната сметана с миксер на високи обороти, добавете и заквасената и бийте до получаване на гъст крем. Оцветете със синя безвредна боя и намажете цялата торта.