Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Коледна елха`

Торта `Коледна елха`

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за един блат (необходими са два блата):
5 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
кората на половин лимон
1 бакпулвер

за крема:
500 гр. прясно мляко
1 пак. пудинг Ванилия на д-р Йоткер
4 с.л. захар

за сиропа:
3 ч.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
сокът на 1 лимон

за украса:
300 гр. сметана
сладкарска боя - зелена, жълта и кафява
цветни бонбони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Коледна елха`

Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота. Накрая добавяме редносани парченца от кората на един лимон. В тава (28 см диаметър) слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат.

Приготвяме сиропа - на котлона слагаме за заври водата, добавяме захарта и лимоновия сок. Бъркаме докато захарта се стопи. Оставяме сиропа да изстине добре.

След като блатовете изстинат добре ги изрязваме във формата на елха, от остатъците изрязваме звезда - за връх на елхата и пънче.

Приготвяме пудинга по указанията на опаковката - с 500 мл прясно мляко и 4 с.л. захар. Сиропираме първия блат, сипваме част от крема и слагаме втория блат, който също сиропираме добре. Отгоре изсипваме останалата част от крема. Оставяме тортата на хладно, докато крема изстине.

Украсяваме тортата, като боядисваме по-голямата част от сметаната в зелено, малко в жълто и малко в кафяво. "Оцветяваме" тортата. И украсяваме с цветните бонбонки. Престоява в хладилника една нощ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Коледна елха`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама