Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Коледна елха`

Торта `Коледна елха`

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за един блат (необходими са два блата):
5 яйца
10 с.л. захар
1 ванилия
кората на половин лимон
1 бакпулвер

за крема:
500 гр. прясно мляко
1 пак. пудинг Ванилия на д-р Йоткер
4 с.л. захар

за сиропа:
3 ч.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. захар
сокът на 1 лимон

за украса:
300 гр. сметана
сладкарска боя - зелена, жълта и кафява
цветни бонбони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Коледна елха`

Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота. Накрая добавяме редносани парченца от кората на един лимон. В тава (28 см диаметър) слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат.

Приготвяме сиропа - на котлона слагаме за заври водата, добавяме захарта и лимоновия сок. Бъркаме докато захарта се стопи. Оставяме сиропа да изстине добре.

След като блатовете изстинат добре ги изрязваме във формата на елха, от остатъците изрязваме звезда - за връх на елхата и пънче.

Приготвяме пудинга по указанията на опаковката - с 500 мл прясно мляко и 4 с.л. захар. Сиропираме първия блат, сипваме част от крема и слагаме втория блат, който също сиропираме добре. Отгоре изсипваме останалата част от крема. Оставяме тортата на хладно, докато крема изстине.

Украсяваме тортата, като боядисваме по-голямата част от сметаната в зелено, малко в жълто и малко в кафяво. "Оцветяваме" тортата. И украсяваме с цветните бонбонки. Престоява в хладилника една нощ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Коледна елха`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама