Публикувана от Диана Димитрова на 02 Януари 2015
Необходими продукти за един блат (необходими са два блата): 5 яйца 10 с.л. захар 1 ванилия кората на половин лимон 1 бакпулвер за крема: 500 гр. прясно мляко 1 пак. пудинг Ванилия на д-р Йоткер 4 с.л. захар за сиропа: 3 ч.ч. вода 1 и 1/2 ч.ч. захар сокът на 1 лимон за украса: 300 гр. сметана сладкарска боя - зелена, жълта и кафява цветни бонбони | |
Разбиваме 5 яйца и 10 с.л. захар с миксера, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 1 пак. бакпулвер и по малко от брашното до нужната гъстота. Накрая добавяме редносани парченца от кората на един лимон. В тава (28 см диаметър) слагаме хартия за печене, намасляваме я и изсипваме сместа. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. По същия начин приготвяме още един блат. Приготвяме сиропа - на котлона слагаме за заври водата, добавяме захарта и лимоновия сок. Бъркаме докато захарта се стопи. Оставяме сиропа да изстине добре. След като блатовете изстинат добре ги изрязваме във формата на елха, от остатъците изрязваме звезда - за връх на елхата и пънче. Приготвяме пудинга по указанията на опаковката - с 500 мл прясно мляко и 4 с.л. захар. Сиропираме първия блат, сипваме част от крема и слагаме втория блат, който също сиропираме добре. Отгоре изсипваме останалата част от крема. Оставяме тортата на хладно, докато крема изстине. Украсяваме тортата, като боядисваме по-голямата част от сметаната в зелено, малко в жълто и малко в кафяво. "Оцветяваме" тортата. И украсяваме с цветните бонбонки. Престоява в хладилника една нощ. |