Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта карамел

Торта карамел

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

продукти за блата:
5 яйца
15 с.л. захар
15 с.л.брашно
1 ванилия
1 бакпулвер

продукти за крема:
6 яйца
1 ч.ч. захар
1 л прясно мляко
нишесте - за сгъстяване на крема
100 г стафиди
100 мл ром
орехи - натрошени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта карамел

Разбиваме яйцата с миксер, добавяме захарта, след 5 мин. брашното с бакпулвера и накрая ванилията. Получената смес изсипваме в подвижна форма за печене с диаметър 24 см. Като се опече (блатът е станал с височината на формата) изваждаме от формата и изрязваме капаче не повече от 1см, вътрешността издълбаваме внимателно и разбъркваме с крема.

Накисваме предварително стафидите в рома. Жълтъците за крема разбиваме със захарта до побеляване и разреждаме сместа с чаша от прясното мляко. В тенджерка изсипваме сместа със 100 мл прясно мляко. Бъркаме докато се карамелизира и започваме да прибавяме останалото мляко на малки порции. Щом всичко се хомогенизира, при непрекъснато бъркане добавяме и яйчената смес. Накрая сгъстяваме крема с нишесте, разтворено във вода. Бъркаме, докато се сгъсти. Оставяме карамеления крем да се охлади, след което го разбъркваме с разбитите на сняг белтъци и добавяме орехите.След како сме разбъркали крема с натрошените трохи от блата, напълваме получената смес в блата, слагаме капачето и намазваме с готова карамелена глазура (може и с шоколад) и украсяваме с карамелчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Интересно предложение!



Ако желаете, може да сложите линк към Торта карамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама