Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `Феререо роше`

Торта `Феререо роше`

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
12 яйца
300 г захар
3 с. л. олио
300 г брашно
3 с. л. какао

за пълнежа:
50 г лешници
200 г бял шоколад
1 опаковка вафлени пурички с пълнеж от кайсия

за крема:
300 мл разбита сметана
4-5 с. л. пудра захар
1 разтопен черен шоколад

за сиропиране:
250-300 мл прясно сварено какао със захар и прясно мляко

за декорация:

50 г течен шоколад Финети
шоколадови пурички
шоколадови топчета
разбита сметана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `Феререо роше`

Всеки блат (4 яйца, 100 г захар, 1 с. л. олио, 100 г брашно и 1 с. л. какао) се прави поотделно, като се разделят белтъците от жълтъците и се разбиват на сняг. Към тях се прибавя постепенно захарта. След това един по един жълтъците и олиото. Добавете и пресятото брашно с какаото, като разбърквате внимателно на ръка. Печете на 180 градуса, около 15-20 минути.

Така направете и другите два блата. Оставете ги да се охладят. През това време натрошете лешниците на едро и ги запечете за кратко. Разтопете на водна баня белият шоколад и го изсипете при готовите лешници. Изсипете в подходяща чиния и оставете във фризера да се стегне. Разбийте сметаната с пудрата захар и към нея прибавете разтопеният шоколад. Разбъркайте добре.Сварете какаото и го оставете да се охлади.

Поставете единия блат във формата, в която сте пекли (със свалящи се стени). Сиропирайте го с какаото, намажете с течен шоколад. Отгоре поръсете с лешниците с белия шоколад и натрошете пуричките с кайсиев пълнеж. Покрийте с вторият блат, сиропирайте и изсипете крема. Загладете добре и покрийте с третия блат, сиропирайте и него. Оставете в хладилника за 1-2 часа, махнете стените на формата.

Преместете внимателно тортата върху подходящ поднос и я намажете с разбита с малко пудра захар сметана. Украсете с пурички, топчета и розички от сметана, смесена с течен шоколад или по ваш вкус.


Продукти: яйца, захар, олио, брашно, какао, лешници, бял шоколад, вафлени пурички, сметана, пудра захар, шоколад, прясно мляко, течен шоколад, шоколадови пурички ,шоколадови топчета

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Август 2013
Диана Димитрова
Уникална е! Много хубава торта!
страхотно изкушение...



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `Феререо роше`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама