Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Свежест

Торта Свежест

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
1 к ч захар
50 мл олио
70 мл прясно мляко
ванилия
1 ч л бакпулвер
1 и 1/2 к ч брашно за кексова смес
1 пакет шоколадови пръчици
1 киви
1 крем Оле БЕЗ ВАРЕНЕ с вкус на ягода
200 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
1 с л пудра захар
50 г шоколад
1 с л масло и 1 с л прясно мляко
1 с л настърган бял шоколад

за сиропиране:

1 к ч захар
1 к ч вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта Свежест

Разбиваме яйцата със захарта, добавят се олиото, прясното мляко, ванилията, брашното, бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици. Разбърква се и сипваме в тавичка върху хартия. Аз пекох блата в правоъгълна тава до суха клечка.

Изважда се и с чиния с диаметър 18 см изрязах кръг. Този кръг разделих на две половини и всяка се сиропира. Върху основата се нанася част от крема, получен от разбития крем Оле и смесените прясно мляко и сметана. Готово е за 3 минути разбиване с миксер. Върху крема се нареждат кръгчета от кивито, крем и захлупваме с втория сиропиран блат.

Измазва се с останалия крем и правим произволна шарка с разтопения шоколад с прясното мляко и маслото. Отгоре посипваме настърган бял шоколад. Оставяме да стегне в хладилник за една нощ.

Лека, свежа и много вкусна !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта Свежест


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама