www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 28 Февруари 2015

Торта Свежест

Необходими продукти
за блата:
2 яйца
1 к ч захар
50 мл олио
70 мл прясно мляко
ванилия
1 ч л бакпулвер
1 и 1/2 к ч брашно за кексова смес
1 пакет шоколадови пръчици
1 киви
1 крем Оле БЕЗ ВАРЕНЕ с вкус на ягода
200 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
1 с л пудра захар
50 г шоколад
1 с л масло и 1 с л прясно мляко
1 с л настърган бял шоколад

за сиропиране:

1 к ч захар
1 к ч вода

Разбиваме яйцата със захарта, добавят се олиото, прясното мляко, ванилията, брашното, бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици. Разбърква се и сипваме в тавичка върху хартия. Аз пекох блата в правоъгълна тава до суха клечка.

Изважда се и с чиния с диаметър 18 см изрязах кръг. Този кръг разделих на две половини и всяка се сиропира. Върху основата се нанася част от крема, получен от разбития крем Оле и смесените прясно мляко и сметана. Готово е за 3 минути разбиване с миксер. Върху крема се нареждат кръгчета от кивито, крем и захлупваме с втория сиропиран блат.

Измазва се с останалия крем и правим произволна шарка с разтопения шоколад с прясното мляко и маслото. Отгоре посипваме настърган бял шоколад. Оставяме да стегне в хладилник за една нощ.

Лека, свежа и много вкусна !