Публикувана от Виолета Матева на 28 Февруари 2015
![]() | Необходими продукти за блата: 2 яйца 1 к ч захар 50 мл олио 70 мл прясно мляко ванилия 1 ч л бакпулвер 1 и 1/2 к ч брашно за кексова смес 1 пакет шоколадови пръчици 1 киви 1 крем Оле БЕЗ ВАРЕНЕ с вкус на ягода 200 мл прясно мляко 200 мл сладкарска сметана 1 с л пудра захар 50 г шоколад 1 с л масло и 1 с л прясно мляко 1 с л настърган бял шоколад за сиропиране: 1 к ч захар 1 к ч вода |
Разбиваме яйцата със захарта, добавят се олиото, прясното мляко, ванилията, брашното, бакпулвера и накрая шоколадовите пръчици. Разбърква се и сипваме в тавичка върху хартия. Аз пекох блата в правоъгълна тава до суха клечка. Изважда се и с чиния с диаметър 18 см изрязах кръг. Този кръг разделих на две половини и всяка се сиропира. Върху основата се нанася част от крема, получен от разбития крем Оле и смесените прясно мляко и сметана. Готово е за 3 минути разбиване с миксер. Върху крема се нареждат кръгчета от кивито, крем и захлупваме с втория сиропиран блат. Измазва се с останалия крем и правим произволна шарка с разтопения шоколад с прясното мляко и маслото. Отгоре посипваме настърган бял шоколад. Оставяме да стегне в хладилник за една нощ. Лека, свежа и много вкусна ! |