Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Гараш - II вариант

Торта Гараш - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
9 белтъка
200 гр. захар
200 гр. смлени орехи
50 гр. брашно

за крема:
400 гр. шоколадов кувертюр
400 гр. заквасена сметана
80 гр. захар

за заливане:
150 гр. шоколад
1 с.л. олио
бадеми за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта Гараш - II вариант

Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг. Прибавя се внимателно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко с дървена лъжица, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква съвсем леко. От тази смес се правят 4 платки в намазана с масло тава, като трябва да са еднакво големи. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 200 - 220 С. Като поизстинат малко се вадят внимателно от тавата. Оставят се да доизстинат, а през това време се приготвя крема.

За крема: Добре охладената сметана се разбива много хубаво на крем, заедно със захарта. Прибавя се по малко от разтопения на водна баня шоколад, като се разбива непрекъснато. Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2-3 часа да се постегне. След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио. Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта Гараш - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама