Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта Б А Р Б И
Торта Б А Р Б И
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 яйца
3 ½ ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
за крем 1:
14 с.л. течен шоколад
1/2 п. масло /немско/
трохи от изпечен блат
за крем 2:
2 500 грама мляко
3 с.л. брашно
½ ч.ч. захар
½ п. масло /немско/
2 яйца
трохи от изпечен блат
за сиропиране:
3 ч.ч. прясно мляко
захар на вкус /да не е много сладко/
за украса на тортата:
1 литър течна сметана
1 пакетче бонбони /бони бон /
шарени захарни пръчици
1 малка кукла барби /увита в прозрачно фолио/
Вземат се две тавички с различни размери и една купа /метална/. В голямата тавичка изсипваме сместа от 6 яйца, 1 ½ ч.ч. захар, 1 ½ ч.ч. брашно /брашното е пресято и се разбива в яйцата и захарта с вилица/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.
В средната тавичка изсипваме сместта от 5 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно /пресято и разбито в яйцата и захарта с вилица/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.
В малката тавичка или купа /метална със заоблено дъно/ изсипваме сместа от 4 яйца, ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. брашно /пресято и разбито с вилица в разбитите с миксер яйцата и захар/. Изпичаме блата в предварително загрята фурна.
Върху големия блат слагаме средния блат, а отгоре малкия блат /заобления/ и трябва да получим роклята на куклата, ако е нужно с нож изравняваме.
В средата на наредените блатове правим малка дупчица, където ще поставяме куклата, и така подредените блатове оставяме настрани и започваме кремовете.
Крем 1: Разтапяме на водна баня шоколада с маслото и после слагаме трохи от изпечен блат /количеството се определя в зависимост каква гъстота желаем да е крема/
Крем 2: Брашното размиваме с малко вода и пребавяме към разбитите масло яйца и захар, а получената смес изсипваме на тънка струя във врящото мляко и варим до желаната гъстота на крема. Още докато е топъл поставяме трохи от изпечен блат.
За сиропа: Свареното и изстудено мляко подслаждаме на вкус. Блатът за трохите, които се слагат в крем 1 и крем 2: 3 яйца, ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. брашно и се изпича в предварително загрята фурна.
За украсата: Разбиваме течната сметана по указанията на опаковката.
Изпълнение: Големият блат поставяме върху табла, но сиропираме много малко, защото другите блатове ще натежат и ще се измести тортата. Мажем с крем 1, поставяме средния блат, сиропираме /но пак не много/, мажем с крем 2, поставяме малкия блат и сиропираме. Мажем тортата с малко сметана, оставяме тортата за 20 минути в хладилник.
След като се е стегнала сметаната поставяме куклата до кръста в средата на тортата с вдигнати ръце. Намазваме обилно тортата със сметана, украсяваме с бонбоните и захарните пръчици и шпицовеме със сметана блузка.
П.П. Може кремовете да замените с Ваши любими, може и сиропа да е с компот, а не с мляко. Може в крема с шоколад да се сложат лешници.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Добре направена, харесва ми браво!
Много ефектна торта за малки дами :)
Ако желаете, може да сложите линк към Торта Б А Р Б И
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт