Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта `ОСЕМ`

Торта `ОСЕМ`

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
125 гр. краве масло
1/4 ч.ч.олио
50 гр.орехи
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч кафе еспресо
1 1/2 ч.ч.захар
1 3/4 ч.ч брашно
1/2 ч.ч какао
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л бакпулвер
1 щипка сол
2 ванилии

за крема:
400 гр течен шоколад
60 гр краве масло
3/4 ч.ч сметана

за декорация:
течен шоколад
сметана
шоколадови топчета
цветни захарни пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Торта `ОСЕМ`

Разбийте маслото с олиото и захарта и добавете яйцата. Разбийте на гладък крем и постепенно добавете смлените съвсем фино орехи, прясното мляко със силното кафе, пресятото брашно, какаото, шипка сол, содата, бакпулвера и ванилията. Разбийте сместа до хомогенизиране. Разделете я на 2 части. Всяка част изпечете във форма с отлепящи се страни в загрята на 180 градуса фурна. Към края проверете с клечка дали блатовете са готови. Оставете ги да изстинат напълно и ги разрежете на общо 4 блата.

За крема разтопете всичко продукти в съд на водна баня. Бъркайте до хомогенност и оставете крема напълно да изстине. Съединете блатовете два по два с крема сложете двете части една до друга като леко изрежете от двата края. Отгоре намажете цялата торта с течен шоколад, а отстрани с разбита сметана. Украсете със шоколадовите топчета и захарните пръчици. Оставете за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Торта `ОСЕМ`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама