Публикувана от Шери Курт на 07 Януари 2013
Необходими продукти за блата: 4 яйца 125 гр. краве масло 1/4 ч.ч.олио 50 гр.орехи 1 ч.ч. прясно мляко 1/2 ч.ч кафе еспресо 1 1/2 ч.ч.захар 1 3/4 ч.ч брашно 1/2 ч.ч какао 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л бакпулвер 1 щипка сол 2 ванилии за крема: 400 гр течен шоколад 60 гр краве масло 3/4 ч.ч сметана за декорация: течен шоколад сметана шоколадови топчета цветни захарни пръчици | |
Разбийте маслото с олиото и захарта и добавете яйцата. Разбийте на гладък крем и постепенно добавете смлените съвсем фино орехи, прясното мляко със силното кафе, пресятото брашно, какаото, шипка сол, содата, бакпулвера и ванилията. Разбийте сместа до хомогенизиране. Разделете я на 2 части. Всяка част изпечете във форма с отлепящи се страни в загрята на 180 градуса фурна. Към края проверете с клечка дали блатовете са готови. Оставете ги да изстинат напълно и ги разрежете на общо 4 блата. За крема разтопете всичко продукти в съд на водна баня. Бъркайте до хомогенност и оставете крема напълно да изстине. Съединете блатовете два по два с крема сложете двете части една до друга като леко изрежете от двата края. Отгоре намажете цялата торта с течен шоколад, а отстрани с разбита сметана. Украсете със шоколадовите топчета и захарните пръчици. Оставете за 1 нощ в хладилник преди да поднесете. |