Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Точена торта с домашен крем
Точена торта с домашен крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блатовете:
3 яйца
3 супени лъжици олио
6 супени лъжици захар
щипка сол
1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб
брашно колкото поеме
за крема:
1,5 литра прясно мляко
12 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
2 ванилии
2-3 яйца по желание
От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 8 топки. Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване като само първият път се намазва тавата. Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 300 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите. Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. С този крем се намазват корите и се редят една върху друга. Притискат се периодично няколко пъти, за да не се образуват кухини. След като тортата омекне се изрязва отстрани, за да се изравни. Намазва се с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Точена торта с домашен крем
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov