Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Точена торта с домашен крем

Точена торта с домашен крем

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
3 яйца
3 супени лъжици олио
6 супени лъжици захар
щипка сол
1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб
брашно колкото поеме

за крема:
1,5 литра прясно мляко
12 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
2 ванилии
2-3 яйца по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Точена торта с домашен крем

От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 8 топки. Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване като само първият път се намазва тавата. Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 300 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите. Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. С този крем се намазват корите и се редят една върху друга. Притискат се периодично няколко пъти, за да не се образуват кухини. След като тортата омекне се изрязва отстрани, за да се изравни. Намазва се с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Юни 2012
Nikolai Lukov
На вкус е като бисквитена торта



Ако желаете, може да сложите линк към Точена торта с домашен крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама