Публикувана от Nikolai Lukov на 04 Март 2012
Необходими продукти за блатовете: 3 яйца 3 супени лъжици олио 6 супени лъжици захар щипка сол 1 кафена чаша кисело мляко и в него 1 чаена лъжичка сода за хляб брашно колкото поеме за крема: 1,5 литра прясно мляко 12 супени лъжици захар 5 супени лъжици брашно 2 ванилии 2-3 яйца по желание | |
От продуктите за блатовете се замесва меко тесто и се дели на 8 топки. Всяка топка се разточва и се изпича в средно голяма тава до порозовяване като само първият път се намазва тавата. Млякото се слага да заври, като предварително от него се отделят 300 мл, като с тях се разбиват яйцата, брашното и ванилиите. Тази смес се изсипва във врящото и подсладено мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. С този крем се намазват корите и се редят една върху друга. Притискат се периодично няколко пъти, за да не се образуват кухини. След като тортата омекне се изрязва отстрани, за да се изравни. Намазва се с крема и се поръсва с кокосови стърготини, орехи или шоколадови пръчици. |