Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница със сирене

Точена баница със сирене

Разпечатай

от готварската книга на Мария Симова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
300 мл. топла вода

за плънката:

300 гр. сирене
150 мл. олио

за заливка:

200 мл. вряла вода
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Точена баница със сирене

В дълбока купа смесваме водата, солта, олиото и оцета. Постепенно към тях прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто. Разделяме на пет равни части и оформяме топки. Завиваме ги с кърпа и оставяме да починат не по-малко от 30 минути. От всяко топче разточваме тънка (прозрачна) кора, която посипваме с малко мазнина и сирене. Завиваме на рехаво руло и нареждаме в подмазана тава в кръг (на охлюв). Заливаме с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем баницата поне 20 минути. През това време кипваме 200 мл. вода с щипка сол. Вадим баницата и я заливаме с подсолената вода и връщаме във фурната за още 10-15 минути. Готовата баница покриваме с кърпа докато се поохлади.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница със сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама