Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница със сирене
Точена баница със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
300 мл. топла вода
за плънката:
300 гр. сирене
150 мл. олио
за заливка:
200 мл. вряла вода
щипка сол
В дълбока купа смесваме водата, солта, олиото и оцета. Постепенно към тях прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто. Разделяме на пет равни части и оформяме топки. Завиваме ги с кърпа и оставяме да починат не по-малко от 30 минути. От всяко топче разточваме тънка (прозрачна) кора, която посипваме с малко мазнина и сирене. Завиваме на рехаво руло и нареждаме в подмазана тава в кръг (на охлюв). Заливаме с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем баницата поне 20 минути. През това време кипваме 200 мл. вода с щипка сол. Вадим баницата и я заливаме с подсолената вода и връщаме във фурната за още 10-15 минути. Готовата баница покриваме с кърпа докато се поохлади.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница със сирене
От форум:
От друг сайт: