Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница със сирене
Точена баница със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
300 мл. топла вода
за плънката:
300 гр. сирене
150 мл. олио
за заливка:
200 мл. вряла вода
щипка сол
В дълбока купа смесваме водата, солта, олиото и оцета. Постепенно към тях прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто. Разделяме на пет равни части и оформяме топки. Завиваме ги с кърпа и оставяме да починат не по-малко от 30 минути. От всяко топче разточваме тънка (прозрачна) кора, която посипваме с малко мазнина и сирене. Завиваме на рехаво руло и нареждаме в подмазана тава в кръг (на охлюв). Заливаме с мазнина и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем баницата поне 20 минути. През това време кипваме 200 мл. вода с щипка сол. Вадим баницата и я заливаме с подсолената вода и връщаме във фурната за още 10-15 минути. Готовата баница покриваме с кърпа докато се поохлади.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница със сирене
От форум:
От друг сайт: