Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница с масло и сирене
Точена баница с масло и сирене
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
бяло брашно, колкото е необходимо
1-2 с.л. краве масло
1 ч.л. оцет
250 мл хладка вода
1/2 к.л.сол
за плънката:
450 г краве сирене
2 к.ч. разтопено краве масло
В купата, където ще замесваме тестото, наливаме водата. Към нея прибавяме оцет, разтопено краве масло, сол и постепенно, лъжица, по лъжица сипваме брашното и с непрекъснато разбъркване замесваме тесто, което да е гладко и еластично. Правим тестото на 4 топки, намазваме с олио и завиваме с полиетиленово фолио или с кърпа и оставяме на стайна температура за приблизително 20-30 минути. От всяко топче тесто, разточваме кора с точилка и допълнително изтъняваме кората с ръце. Работим върху кухненска голяма кърпа. Ръсим кората с разтопено масло и натрошено сирене и навиваме на руло, като си помагаме с кърпата. Слагаме в центъра на тавата навита на охлюв и около нея подреждаме и другите кори. Намазваме навитата баница с разтопено масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница с масло и сирене
От форум:
От друг сайт: