Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница с масло и сирене
Точена баница с масло и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
бяло брашно, колкото е необходимо
1-2 с.л. краве масло
1 ч.л. оцет
250 мл хладка вода
1/2 к.л.сол
за плънката:
450 г краве сирене
2 к.ч. разтопено краве масло
В купата, където ще замесваме тестото, наливаме водата. Към нея прибавяме оцет, разтопено краве масло, сол и постепенно, лъжица, по лъжица сипваме брашното и с непрекъснато разбъркване замесваме тесто, което да е гладко и еластично. Правим тестото на 4 топки, намазваме с олио и завиваме с полиетиленово фолио или с кърпа и оставяме на стайна температура за приблизително 20-30 минути. От всяко топче тесто, разточваме кора с точилка и допълнително изтъняваме кората с ръце. Работим върху кухненска голяма кърпа. Ръсим кората с разтопено масло и натрошено сирене и навиваме на руло, като си помагаме с кърпата. Слагаме в центъра на тавата навита на охлюв и около нея подреждаме и другите кори. Намазваме навитата баница с разтопено масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.
Още рецепти за Баници
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница с масло и сирене
От форум:
От друг сайт: