Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Точена баница с масло и сирене

Точена баница с масло и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
бяло брашно, колкото е необходимо
1-2 с.л. краве масло
1 ч.л. оцет
250 мл хладка вода
1/2 к.л.сол

за плънката:

450 г краве сирене
2 к.ч. разтопено краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Точена баница с масло и сирене

В купата, където ще замесваме тестото, наливаме водата. Към нея прибавяме оцет, разтопено краве масло, сол и постепенно, лъжица, по лъжица сипваме брашното и с непрекъснато разбъркване замесваме тесто, което да е гладко и еластично. Правим тестото на 4 топки, намазваме с олио и завиваме с полиетиленово фолио или с кърпа и оставяме на стайна температура за приблизително 20-30 минути. От всяко топче тесто, разточваме кора с точилка и допълнително изтъняваме кората с ръце. Работим върху кухненска голяма кърпа. Ръсим кората с разтопено масло и натрошено сирене и навиваме на руло, като си помагаме с кърпата. Слагаме в центъра на тавата навита на охлюв и около нея подреждаме и другите кори. Намазваме навитата баница с разтопено масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Точена баница с масло и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди