Публикувана от Димитринка Димова на 09 Януари 2018
![]() | Необходими продукти за тестото: бяло брашно, колкото е необходимо 1-2 с.л. краве масло 1 ч.л. оцет 250 мл хладка вода 1/2 к.л.сол за плънката: 450 г краве сирене 2 к.ч. разтопено краве масло |
В купата, където ще замесваме тестото, наливаме водата. Към нея прибавяме оцет, разтопено краве масло, сол и постепенно, лъжица, по лъжица сипваме брашното и с непрекъснато разбъркване замесваме тесто, което да е гладко и еластично. Правим тестото на 4 топки, намазваме с олио и завиваме с полиетиленово фолио или с кърпа и оставяме на стайна температура за приблизително 20-30 минути. От всяко топче тесто, разточваме кора с точилка и допълнително изтъняваме кората с ръце. Работим върху кухненска голяма кърпа. Ръсим кората с разтопено масло и натрошено сирене и навиваме на руло, като си помагаме с кърпата. Слагаме в центъра на тавата навита на охлюв и около нея подреждаме и другите кори. Намазваме навитата баница с разтопено масло и печем в нагрята на 180 градуса фурна до златисто. |