Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Теглена баница

Теглена баница

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр брашно
1 с.л. сол
10 гр. мая
400 мл. вода
1/2 ч.л. сода
500 гр. сирене
100 мл. олио
3 яйца
60 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Теглена баница

Брашното се пресява в тавичка, заедно със солта и содата. От него се оформя кладенче, в което на порции се изсипва маята, разтворена в 100 мл топла вода. След това бавно и на малки порции се добавя още 300 мл вода и се омесва гладко тесто. Необходимо е да се омеси много добре, около 10 минути, докато в него се образуват мехури. Оставя се 10 минути да почине.

Накъсва се на 4 топки, които се разтеглят с точилката до образуването на кори и се намазват с малко олио. Оставят се за още 10-15 минути и след това се теглят върху покривка или мушама, както ви е по-удобно, докато станат съвсем тънки. Намазваме ги с разтопено масло и поръсваме със сместа от яйцата и сиренето. Навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Отгоре се намазва с останалото масло. Пече се на 250 градуса за 20 минути, а след това на 200 градуса до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Теглена баница


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама