www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 19 Март 2013

Теглена баница

Необходими продукти
600 гр брашно
1 с.л. сол
10 гр. мая
400 мл. вода
1/2 ч.л. сода
500 гр. сирене
100 мл. олио
3 яйца
60 гр. масло

Брашното се пресява в тавичка, заедно със солта и содата. От него се оформя кладенче, в което на порции се изсипва маята, разтворена в 100 мл топла вода. След това бавно и на малки порции се добавя още 300 мл вода и се омесва гладко тесто. Необходимо е да се омеси много добре, около 10 минути, докато в него се образуват мехури. Оставя се 10 минути да почине.

Накъсва се на 4 топки, които се разтеглят с точилката до образуването на кори и се намазват с малко олио. Оставят се за още 10-15 минути и след това се теглят върху покривка или мушама, както ви е по-удобно, докато станат съвсем тънки. Намазваме ги с разтопено масло и поръсваме със сместа от яйцата и сиренето. Навиват се на рула и се подреждат в намаслена тава. Отгоре се намазва с останалото масло. Пече се на 250 градуса за 20 минути, а след това на 200 градуса до готовност.