Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Свежа торта с кайсиев крем

Свежа торта с кайсиев крем

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
5 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 1/2 чаена чаша брашно
1 ч.л. бакпулвер
кората на един лимон

за крема:
1 пакет крем без варене на Dr.Oetker
400 мл. прясно мляко
300 гр. заквасена сметана
1 буркан компот от кайсии
сушени плодове - кайсии, стафиди

за гарниране:
млени орехови ядки
портокалови корички
кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свежа торта с кайсиев крем

Отделете белтъците от жълтъците /яйцата да са със стайна температура/. Разбийте белтъците със захарта до гъста пяна. Прибавете постепенно жълтъците и продължете да биете. Добавете брашното, лимоновите корички и бакпулвера и разбъркайте без миксер до еднородна смес. Изпечете тесто в незалепваща тавичка на 200 градуса.

След като изстине готовия блат, разрежете хоризонтално, за да се получат два еднакви блата.

Разбийте крема по указания на пакета начин. Добавете сметаната и продължете да разбивате до получаване на хомогенна смес. Отделете половината от сместа и прибавете плодовете от компота. Разбийте с миксера до поучаване на гъст крем.

Сиропирайте блатовете със сока от компота. Намажете обилно първия блат с кайсиевия крем. Наредете сушените плодове. Сложете втория блат. Намажете от всички страни с белия крем. Отстрани гарнирайте с орехи, а отгоре с кокосови стърготини и портокалови фини лентички.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Декември 2014
Надя Недева
Изглежда вкусно !



Ако желаете, може да сложите линк към Свежа торта с кайсиев крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама