Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Свежа лимонова торта

Свежа лимонова торта

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
9 с.л. захар
9 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
кората на един лимон

за крема:
250 мл вода
сокът на един лимон
5 с.л. брашно
5 с.л. захар
2 жълтъка

за глазурата:

2 белтъка
4 с.л. пудра захар

за гарниране:
орехови ядки
лимонови корички
мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свежа лимонова торта

За блата: Разбийте белтъците със захарта с миксер. Прибавете постепенно жълтъците и продължавайте да разбивате. Прибавете лъжица по лъжица брашното, заедно с бакпулвера и разбъркайте до хомогенна смес. Прибавете настърганата кора на един лимон. Върху хартия за печене, изпечете два блата, като разделите сместа.

За крема: Във вряща вода добавете сока на един лимон и захарта. На тънка струйка прибавяйте размитото в малко вода брашно и бъркайте до сгъстяване. Свалете крема от котлона и прибавете жълтъците. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

За глазурата:
Разбийте белтъците с пудрата захар с миксер до сгъстяване. Сглобете тортата, като намажете блатовете с крема и ги слепите. Намажете и отгоре. Изсипете глазурата и загладете. Гарнирайте с орехови ядки, лимонови корички и свежа мента или маточина.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Свежа лимонова торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама