Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011
Необходими продукти 500 г. кайма 1 глава лук 1-2 моркова 1 ч.л. сол 1 ч.л. чубрица 1/2 дафинов лист 10 зърна черен пипер 1-2 шепи фиде 1/2 лимон 1 малка кофичка сметана или кисело мляко | |
Наливаме около 2 л. вода в тенджера и я поставяме върху включения котлон. Правим топчета от кайма и ги пускаме във водата. Когато водата заври и започне да се образува пяна, махаме пяната с лъжица. Като спре да прави пяна добавяме нарязаните лук и моркови. Прибавяме солта. Когато се сварят продуктите добавяме чубрицата, дафиновия лист, черния пипер и фидето. Може да добавим и нарязан магданоз. Когато фидето омекне (след около 10 минути) дръпваме супата от котлона. Разбиваме сметаната (или киселото мляко) и добавяме по малко супа, като бъркаме. Като се разреди, излизаме го в супата и разбъркваме. Добавяме и лимоновия сок. Супата също може да се застрои с яйце и да се подкисели с лимонтозу, но със сметана и лимон става много вкусна! |