Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа с пилешко месо и дробчета

Супа с пилешко месо и дробчета

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. пилешки дробчета
200 гр. пилешко бяло месо
1 голям картоф
1 морков
1 глава кромид лук
2 с.л. нарязани домати от консерва
1 гнездо фиде
1 с.л олио - ако е необходимо
1 с.л сух магданоз
вода
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа с пилешко месо и дробчета

Измиваме дробчетата и пилешкото месо с вода. Режем пилешкото на едри парчета. Сваряваме месото поотделно. Като се сварят дробчетата ги прехвърляме в чиста чиния. При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари го накъсваме на малки парченца. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето. Слагаме го в чиста тенджера. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при необходимост. Добавяме 1 с.л олио, ако е нужно. В случая не сложих, защото е домашно и по-мазно месо. Обелваме моркова. Нарязваме го на ситно. Лукът го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона. След като кипне слагаме доматите около 2 с.л нарязани от консерва. Оставяме да поври. Обелваме картофа - голям и го режем на малки кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме да поври. Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е готова сваляме от котлона. Сипваме още гореща.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Супа с пилешко месо и дробчета


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама