Публикувана от Веселина Великова на 11 Февруари 2017
![]() | Необходими продукти 200 гр. пилешки дробчета 200 гр. пилешко бяло месо 1 голям картоф 1 морков 1 глава кромид лук 2 с.л. нарязани домати от консерва 1 гнездо фиде 1 с.л олио - ако е необходимо 1 с.л сух магданоз вода щипка сол |
Измиваме дробчетата и пилешкото месо с вода. Режем пилешкото на едри парчета. Сваряваме месото поотделно. Като се сварят дробчетата ги прехвърляме в чиста чиния. При вареното на месото слагаме 1 щипка сол. След като се свари го накъсваме на малки парченца. Свареното месо го слагаме и него при дробчетата. Прецеждаме бульона при вареното на пилето. Слагаме го в чиста тенджера. Слагаме на котлона. Подправяме с щипка сол при необходимост. Добавяме 1 с.л олио, ако е нужно. В случая не сложих, защото е домашно и по-мазно месо. Обелваме моркова. Нарязваме го на ситно. Лукът го почистваме, измиваме и нарязваме също на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона. След като кипне слагаме доматите около 2 с.л нарязани от консерва. Оставяме да поври. Обелваме картофа - голям и го режем на малки кубченца. Слагаме ги в тенджерата. Добавяме дробчетата и пилешкото месо. Оставяме да поври. Към края на варенето слагаме фидето. Подправяме със сушен магданоз. След като е готова сваляме от котлона. Сипваме още гореща. |