Начало » Супи » Рецепти за Месни супи » рецепта Супа от агнешки чревца и шкембе

Супа от агнешки чревца и шкембе

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 г агнешки чревца
250 г агнешко шкембе
1 суп.лъжица настърган лук
1 скилидка чесън - пасирана
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 суп.лъжица брашно
2 суп.лъж.олио
2 супени лъжици масло
1 щипка джоджен
3 супени лъжици ориз
1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжичка червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Супа от агнешки чревца и шкембе

Измиваме чревцата и шкембето и накисваме за няколко минути във вода с оцет и сода за хляб. След няколко минути изваждаме от водата, измиваме добре и слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим 15 минути. Изливаме водата, нарязваме на ситни парченца чревцата и шкембето и заедно с настъргания лук запържваме в олио и масло. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер и прибавяме 1 супена лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 2 литра вода. Като заври супата, слагаме джоджен на вкус и чесън. Варим 30-35 минути и сипваме 3 супени лъжици ориз /или повече на вкус/. Варим до готовност. Преди да свалим от котлона, наливаме прясно мляко и варим с него супата още 1-2 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Супа от агнешки чревца и шкембе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама