Публикувана от Димитринка Димова на 16 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 250 г агнешки чревца 250 г агнешко шкембе 1 суп.лъжица настърган лук 1 скилидка чесън - пасирана черен пипер на вкус сол на вкус 1 суп.лъжица брашно 2 суп.лъж.олио 2 супени лъжици масло 1 щипка джоджен 3 супени лъжици ориз 1/2 чаена чаша прясно мляко 1 чаена лъжичка червен пипер |
Измиваме чревцата и шкембето и накисваме за няколко минути във вода с оцет и сода за хляб. След няколко минути изваждаме от водата, измиваме добре и слагаме в тенджера. Заливаме с вода и варим 15 минути. Изливаме водата, нарязваме на ситни парченца чревцата и шкембето и заедно с настъргания лук запържваме в олио и масло. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер и прибавяме 1 супена лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 2 литра вода. Като заври супата, слагаме джоджен на вкус и чесън. Варим 30-35 минути и сипваме 3 супени лъжици ориз /или повече на вкус/. Варим до готовност. Преди да свалим от котлона, наливаме прясно мляко и варим с него супата още 1-2 минути. |