Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки с кашкавал

Соленки с кашкавал

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр.масло
150 гр.кашкавал
150 гр.сирене
2 яйца
брашно колкото поеме
сусам за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Соленки с кашкавал

Смесете маслото и настърганите на едро 100 г от кашкавала и сиренето заедно с 1 яйце и брашното. Замесете тестото, което може да използвате веднага или да го оставите да престои за 1 нощ в хладилника. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и го нарежете с помощта на формички. Наредете соленките в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце и поръсете с малко настърган кашкавал всяка. По желание поръсете на места със сусам.


Продукти: краве масло, кашкавал, сирене, яйца, брашно, сусам

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар04 Януари 2012
Анелия Терзиева
Ако искате соленките да са малко по-бухнали, заместете яйцето в тестото с чаша кисело мляко, в което сте "загасили" чаена лъжичка сода бикарбонат. Резултатът отново е впечетляващ!



Ако желаете, може да сложите линк към Соленки с кашкавал


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама