Начало » Тестени изделия » Рецепти за Соленки » рецепта Соленки с пълнозърнесто брашно

Соленки с пълнозърнесто брашно

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 мл. прясно мляко
3 ч.ч пълнозърнесто брашно
2/3 ч.л сода за хляб
½ ч.л сол
ким
сусам
шарена сол
риган
2/3 ч.ч мас
1 яйце
2/3 ч.ч настърган кашкавал
2/3 ч.ч сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Соленки с пълнозърнесто брашно

Пресяваме брашното със сито. Правим кладенче по средата и вътре слагаме 1 жълтък, ½ ч. сол. Солта зависи от това дали е солено сиренето и кашкавала. Настъргваме кашкавал и го слагаме при брашното. Натрошаваме сиренето и го слагаме и него вътре. Добавяме маста без да я размекваме. В прясното мляко слагаме содата и разбъркваме. Прибавяме и него при другите съставки. Замесваме меко тесто. Набрашняваме плота с малко брашно и доомесваме тестото.

Разделяме тестото на две части и оформяме две топки. Разточваме едната топка с къса точилка. С формички си правим фигурки-цвете и сърце. Мажем соленките с разбит белтък и поръсваме със сусам и ким. Другата топка разточваме и режем на ленти по дължина с къдраво ножче. Мажем соленките с разбит белтък и ръсим с сух риган, шарена сол и сусам. В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, редим соленките и печем на 220 градуса до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Соленки с пълнозърнесто брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама