Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Солената торта на мама

Солената торта на мама

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 сварени яйца
2-4 сварени картофа
някакъв колбас /най - подходящи са кренвиршите/
лютеница
сирене
кисели краставици
кашкавал
майонеза
кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Солената торта на мама

За целта е нужно да имате специална форма за кекс, стените на която се отделят.

1. Намачкайте добре сварените картофи, така че да се получи еднородна смес и овкусете със сол. Поставете във формата за кекс и загладете добре. Притискайте хубаво във всички ъгли, за да не останат дупчици, които да развалят вида на тортата. Височината на първия ред трябва да е някъде 2 см, не повече.

2. Отделете белтъците от жълтъците и ги настържете, поставете във формата, отново притискайки. Жълтъците остават за украса на тортата.

3. Настържете кренвиршите или колбасът, който сте си избрали и поставете във формата, разпределете равномерно.

4. Намачкайте сиренето и смесете с лютеницата, изсипете във формата и отново загладете.

5. Настърежете кисели краставички и оставете за малко да се отцедят, за да не стане прекалено водниста тортата. Поставете отново във формата, разпределяйки ги равномерно.

6. Настържете кашкавала, отново равномерно разпределете.

7. Разбийте майонеза с кисело мляко и изсипете във формата.

8. Настържете жълтъците най - отгоре директно във формата, защото иначе ще се сплескат и няма да да стоят красиво. По желание може да украсите с маслини, които предварително сте разрязали на четири и сте им отстранили костилките.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Солената торта на мама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама