Начало » Предястия » Рецепти за Студени предястия » рецепта Обикновена туршия

Обикновена туршия

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 глави карфиол
1 зелка
5-6 червени пиперки
глава целина
няколко стръка целина
1 кг моркови
по 20 г сол на всеки литър вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Обикновена туршия

Измити и нарязани всички зеленчуци се смесват добре. Зелето се нарязва, карфиолът се разделя на розички, главата целина обелена и нарязана на малки кубчета, листата от целина заедно с дръжките ситно нарязани. Заливат се със студена вода, в която сме разтворили на всеки литър по 20 г сол. Затискам с чиния и затварям. Моята е правена в кутии от сирене, където на всяка кутия се събират освен зеленчуци и 6 л вода. Тоест на кутия по 120 г сол. Оставям на хладно на терасата и през ден поне се разбърква. Моята втаса за около 10 дни.



Още рецепти за Студени предястия

Рецепта за Маринован сафрид Маринован сафрид

Рецепта за Разядка със сухари и зехтин Разядка със сухари и зехтин

Рецепта за Яйчена салата с шунка и царевица Яйчена салата с шунка и царевица

Рецепта за Лека салата Лека салата

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Обикновена туршия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама