Публикувана от Гергана Коджабашийска на 05 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 6 сварени яйца 2-4 сварени картофа някакъв колбас /най - подходящи са кренвиршите/ лютеница сирене кисели краставици кашкавал майонеза кисело мляко |
За целта е нужно да имате специална форма за кекс, стените на която се отделят. 1. Намачкайте добре сварените картофи, така че да се получи еднородна смес и овкусете със сол. Поставете във формата за кекс и загладете добре. Притискайте хубаво във всички ъгли, за да не останат дупчици, които да развалят вида на тортата. Височината на първия ред трябва да е някъде 2 см, не повече. 2. Отделете белтъците от жълтъците и ги настържете, поставете във формата, отново притискайки. Жълтъците остават за украса на тортата. 3. Настържете кренвиршите или колбасът, който сте си избрали и поставете във формата, разпределете равномерно. 4. Намачкайте сиренето и смесете с лютеницата, изсипете във формата и отново загладете. 5. Настърежете кисели краставички и оставете за малко да се отцедят, за да не стане прекалено водниста тортата. Поставете отново във формата, разпределяйки ги равномерно. 6. Настържете кашкавала, отново равномерно разпределете. 7. Разбийте майонеза с кисело мляко и изсипете във формата. 8. Настържете жълтъците най - отгоре директно във формата, защото иначе ще се сплескат и няма да да стоят красиво. По желание може да украсите с маслини, които предварително сте разрязали на четири и сте им отстранили костилките. |