Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Солен кекс `Мозайка`
Солен кекс `Мозайка`

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
700 г кайма
1 ч.ч сварен грах
1/2 ч.ч царевица
2 сварени моркова
100 г топено сирене
7-8 парчета бекон
6 сварени яйца
магданоз и подправки по избор
Замесете каймата, като за кюфтета. Към нея добавете граха, царевицата, морковите нарязани на кубчета, топеното сирене (нарязано на кубчета), подправки и магданоз. Всичко това се смесва добре.
В намаслена форма за кекс наредете парчетата бекон, като краищата трябва да излизат извън формата. Изсипете 1/2 от каймата, направете вдлъбнатинки и наредете яйцата. Отгоре покрийте с останалата кайма, притиснете хубаво и загърнете със стърчащите краища бекон. Печете на 200 градуса около 35-40минути (не съм засичала с точност). Оставете да се охлади и обърнете внимателно в чиния.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Солен кекс `Мозайка`
От форум:
От друг сайт:
Диана Димитрова